
Η συγκομιδή έγινε χειρωνακτικά, η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε κλειστές δεξαμενές με αρκετά υψηλή θερμοκρασία (25-28℃), ακολούθησε εκχύλιση για 21 μέρες και στη συνέχεια μηλογαλακτική ζύμωση. Με το τέλος της μηλογαλακτικής μεταγγίστηκε σε δρύινα βαρέλια όπου ωρίμασε για 18 μήνες και άλλους 24 μήνες στο μπουκάλι.
Βαθύ πορφυρό χρώμα, μύτη σχεδόν υψηλής έντασης με μαύρα ώριμα βατόμουρα, δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, φραγκοστάφυλο, αρκετά βοτανικά στοιχεία, μέντα, ρίγανη, φασκόμηλο, λίγο θυμάρι, ανθικά αρώματα όπως βιολέτα, ίριδα, ορτανσία αλλά και χώμα, πιπέρι, γλυκόριζα, δενδρολίβανο, μοσχοκάρυδο, δέρμα, βανίλια, ξύλο, σοκολάτα, καφέ, καπνοθήκη, καραμέλα και σπόρους κακάο. Στόμα έχει ξηρό, με γεμάτο απλωμένο σώμα που αγκαλιάζει όλη τη κοιλότητα, οξύτητα μέτρια προς έντονη ενσωματωμένη απόλυτα στο σώμα όπως και οι τανίνες οι οποίες είναι υψηλές αλλά στρόγγυλες με πολύ καλή υφή, σχεδόν βελούδινη. Η ένταση των γεύσεων είναι μέτρια προς έντονη με τα φρούτα να κυριαρχούν και εδώ όπως στη μύτη αλλά να είναι αρκετά έντονα και τα βοτανικά στοιχεία όπως και τα ανθικά με τα μπαχαρικά ενώ είχαμε και κάποιες νύξεις λαχανικών στο τελείωμα με γεύσεις πιπεριάς κυρίως. Η επίγευση είναι μακριά και απολαυστική με γλυκιά αίσθηση που ισορροπεί με το αλκοόλ.
Δεν είναι Cabernet Αυστραλίας αν και προς τα 'κει γέρνει η ζυγαριά. Δεν είναι όμως και Μπορντολέζικου στυλ. Έχει πολλά στοιχεία θερμού κλίματος αλλά έχει και αρκετά πιο ήπιου Cabernet. Ενδιαφέρον είναι σίγουρα, πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα με αρκετή συμπύκνωση, έχει καλό σώμα και δομή και έχει δυνατότητα μακράς παλαίωσης, μέχρι το 2040 περίπου. Νομίζω πως είναι πολύ καλή και διαφορετική περίπτωση νεοκοσμίτικου Cabernet.
📚🎥🎶 V for Vendetta του James McTeigue
🍴 Φιλέτο στρουθοκάμηλου με σάλτσα Chasseur, μάτι σπαλομπριζόλας με σάλτσα chimichurri και αρνίσια σουβλάκια με σκόρδο και λεμόνι
Abv 14,5%
💲💲💲 85-98€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου