Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Χιλιανή Σάλτσα Pebre


Η σάλτσα Pebre είναι η σάλτσα των Χιλιανών για τα ψητά κρέατα, αρκετές φορές όμως συνοδεύει και διαφορετικού ύφους πιάτα. Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή της και το μυστικό είναι στην επιλογή και φρεσκάδα των υλικών. Φυσικά ο καλός Χιλιανός ψήστης έχει τη δικιά του συνταγή Pebre. Η παρακάτω συνταγή είναι το κύριο σώμα της σάλτσας και απο 'δω και πέρα ο καθένας μπορεί να προσθέσει ότι του κάνει κέφι.

Υλικά
1 φλυτζάνι, καθαρισμένες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε μικρούς κύβους τομάτες ή τοματίνια
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι ξύδι κόκκινου κρασιού
1 πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ ή μίξερ και αφήνουμε το μείγμα για 15΄ στο ψυγείο.
Είναι καλύτερο να καταναλωθεί την ημέρα που έγινε γιατί την επόμενη χάνεται η φρεσκάδα που την χαρακτηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.