
Η σάλτσα Pebre είναι η σάλτσα των Χιλιανών για τα ψητά κρέατα, αρκετές φορές όμως συνοδεύει και διαφορετικού ύφους πιάτα. Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή της και το μυστικό είναι στην επιλογή και φρεσκάδα των υλικών. Φυσικά ο καλός Χιλιανός ψήστης έχει τη δικιά του συνταγή Pebre. Η παρακάτω συνταγή είναι το κύριο σώμα της σάλτσας και απο 'δω και πέρα ο καθένας μπορεί να προσθέσει ότι του κάνει κέφι.
Υλικά
1 φλυτζάνι, καθαρισμένες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε μικρούς κύβους τομάτες ή τοματίνια
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι ξύδι κόκκινου κρασιού
1 πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ ή μίξερ και αφήνουμε το μείγμα για 15΄ στο ψυγείο.
Είναι καλύτερο να καταναλωθεί την ημέρα που έγινε γιατί την επόμενη χάνεται η φρεσκάδα που την χαρακτηρίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου