Το Verband Deutscher Prädikats (VDP) είναι ένας οργανισμός όπου οι περισσότεροι (αλλά όχι όλοι) από τους πιο γνωστούς παραγωγούς οίνου της Γερμανίας είναι μέλη. Περίπου 195 οινοποιεία στη χώρα έχουν υπογράψει τα αυστηρά εσωτερικά πρότυπα ποιότητας και τις ταξινομήσεις ποιότητας από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.
Το VDP καθιέρωσε την πρώτη του ταξινόμηση Sekt στη γενική συνέλευση αυτή την εβδομάδα. Αυτή η ταξινόμηση Sekt αντικατοπτρίζει την νοοτροπία του VDP για την ταξινόμηση του κρασιού στη Γερμανία.
Η παραδοσιακή ζύμωση φιαλών είναι υποχρεωτική και για τις τέσσερις κατηγορίες προέλευσης. Δύο από αυτές, οι Gutsekt και Ortsekt πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον 15 μήνες με τις οινολάσπες. Οι κατηγορίες παραγωγής από ένα μόνο αμπελώνα Erste Lage και Grosse Lage Sekt και όλες οι παραλλαγές τους από ένα αμπελώνα, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 36 μήνες στις οινολάσπες. Αυτές οι περίοδοι ωρίμανσης, σύμφωνα με το VDP, "διαμορφώνονται ακολουθώντας τη σαμπάνια". Όλα τα σταφύλια, πρέπει να συλλέγονται νωρίς, με το χέρι, και να προέρχονται από αμπελώνες που ανήκουν στο VDP και καλλιεργούνται ειδικά για παραγωγή Sekt Οι κανονισμοί καθορίζουν επίσης την περιεκτικότητα σε αλκοόλ του βασικού οίνου και τη μέγιστη ποσότητα χυμού που παράγεται από σταφύλια.
Όλοι οι κανονισμοί εφαρμόζονται στο βασικό κρασί Sekt και περιγράφονται στις κατευθυντήριες γραμμές των προδιαγραφών για τους Γερμανικούς Αφρώδεις. Εκτός αυτού, το VDP σχεδιάζει να δρομολογήσει μια νέα στρατηγική μάρκετινγκ για να ευαισθητοποιήσει την ένωση και τις προσπάθειές της για την προβολή του γερμανικού fizz.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου