Ο Almert, από τη Γερμανία, είναι ο 16ος νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού Sommelier από τότε που ιδρύθηκε το 1969. Είναι επίσης ένας από τους νεότερους που κέρδισε το βραβείο, μόλις 27 ετών. Εργάζεται στο εστιατόριο Pavillon του ξενοδοχείου Baur Au Lac της Ζυρίχης. Αναδείχθηκε στην κορυφή ανάμεσα σε 66 υποψήφιους από 63 χώρες κατά τη διάρκεια μιας έντονης σειράς δοκιμασιών στην Αμβέρσα του Βελγίου, η οποία φιλοξένησε το τελευταίο γύρο του διαγωνισμού την περασμένη εβδομάδα. Η Nina Jensen, από τη Δανία, κατετάγη δεύτερη, ενώ ο Raimonds Tomsons, από τη Λετονία, κατέκτησε την τρίτη θέση.
Ο Andres Rosberg, πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Σωματείων (ASI), επαίνεσε την ικανότητα και την επιμονή των διαγωνιζομένων σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο του κρασιού που απαιτεί γνώση των νέων ποικιλιών σταφυλιών και των αμπελουργικών περιοχών.
Οι υποψήφιοι κρίνονται σε τρεις κύριους τομείς, με περίπου την ίδια στάθμιση: Service, Γευσιγνωσία, Θεωρία. Οι επτά δοκιμασίες στον τελικό ήταν ένα μείγμα σερβιρίσματος, τυφλών δοκιμασιών, θεωρίας και ζευγαρώματος τροφίμων και κρασιών, περιλαμβάνοντας: σερβίρισμα Klein Constantia, Vin de Constance με κύβους πάγου, μετάγγιση ενός μπουκαλιου Vega Sicilia, τυφλή δοκιμασία 10 αλκοολούχων ποτών, pairing κρασιών με μενού φαγητού μέσα σε ένα λεπτό.
Οι διαγωνιζόμενοι φάνηκαν να διασκεδάζουν περισσότερο με μια δοκιμασία που τους υποχρέωνε να ονομάσουν την κυρίαρχη ποικιλία σταφυλιών για 24 κρασιά, έχοντας δει μόνο το όνομα του κρασιού και του παραγωγού του.
Ο Almert είπε ότι η θεωρητική δοκιμασία και η τυφλή δοκιμή των οινοπνευματωδών ποτών ήταν τα δυσκολότερα τμήματα του διαγωνισμού γι 'αυτόν.
Στη συνέντευξη τύπου μετά το διαγωνισμό, σημειώθηκε ότι το ASI και το επάγγελμα του sommelier γενικά καλωσορίζουν τη νεότερη γενιά. ένα νέο κύμα sommeliers από περισσότερες χώρες και συμπεριλαμβανομένων περισσότερων γυναικών.
Στην εισαγωγή του πριν τους τελικούς, ο Rosberg πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στον Gerard Basset OBE MW MS και ανακοίνωσε τη δημιουργία του Gerard Basset Lifetime Achievement Award προς τιμήν του, το οποίο θα απονέμεται σε έναν sommelier που έχει αντίκτυπο στη βιομηχανία οίνου αποτελώντας έτσι έναν τρόπο να συνεχιστεί η κληρονομιά του και να τον ευχαριστήσουν για όλα όσα έκανε για το επάγγελμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου