Με την συγκομιδή μόλις να έχει ξεκινήσει στην περιοχή, οι εντυπώσεις της φετινής καλλιέργειας είναι ήδη εξαιρετικά θετικές.
Η περίοδος ωρίμανσης είναι ιδανική χωρίς δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή ζεστές, ξηρές συνθήκες, ενώ κατά τη διάρκεια του πολύ υγρού χειμώνα και της άνοιξης αποθηκεύτηκε αρκετό νερό για τα αμπέλια ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε υδατικό στρες.
Οι καλλιέργειες είναι σε εξαιρετική υγεία και οι καλλιεργητές βρίσκονται σε καλή θέση ώστε να πάρουν το χρόνο τους λόγω του καιρού για τη συγκομιδή κατά την κρίση τους, χωρίς να εξαρτώνται από άλλους παράγοντες.
Ο Betrand Chatelet, διευθυντής του ινστιτούτου ερευνών για τα αμπέλια και το κρασί Sicarex Beaujolais, δήλωσε: "Οι οίνοι έχουν τα πλεονεκτήματα μιας πρώιμης ωρίμανσης, χωρίς να έχουν κάποια μειονεκτήματα.
Είναι βελούδινα. Τα κρασιά πρόκειται να αποκτήσουν το απαραίτητο χρώμα και τη δομή χάρη σε μακρές περιόδους διαβροχής. Είναι στρογγυλά και μεταξένια, αλλά συγκεντρωμένα και πλούσια. Οι τανίνες είναι λεπτές και κομψές. "
Το πρώτο Beauujolais nouveau θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Νοεμβρίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου