Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Και τα σκυλιά στον αγώνα κατά του TCA


Tα σκυλιά εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται ως κυνηγοί τρούφας για την έντονη αίσθηση της όσφρησης που έχουν, τώρα μια Χιλιανή εταιρεία εκπαίδευσε πέντε σκυλιά στην ανίχνευση TCA σε κρασί.
Όπως αναφέρει το Wine Spectator, πέντε σκυλιά - Ambrosia, Odysé, Moro, Mamba και Zamba - έχουν εκπαιδευτεί από την TN Coopers στην χιλιανή πόλη Curacaví για να εντοπίζουν τα TCA, TBA και άλλες επιβλαβείς ενώσεις που κάνουν το κρασί ακατάλληλο.
Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από τα σκυλιά των αεροσκαφών με τη διαφορά ότι αντί των ναρκωτικών, τα κυνηγόσκυλα εκπαιδεύονται να αναζητήσουν τις ενώσεις που οδηγούν σε αυτά τα ξεχωριστά αρώματα TCA των υγρών χαρτονιών και της μούχλας.
"Τα σκυλιά έχουν πολύ ευρύτερο οσφρητικό όριο από τον άνθρωπο και έτσι μπορούν να ανιχνεύσουν πολύ μικρές συγκεντρώσεις συγκεκριμένων ενώσεων μέσω της οσμής τους", δήλωσε στο WS ο Guillermo Calderón, διευθυντής μάρκετινγκ της TN Coopers. "Η αίσθηση της όσφρησής τους είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και σπάνια λαθεύει", πρόσθεσε.
Ενώ οι φελλοί παίρνουν όλο το φταίξιμο για το TCA, άλλα βήματα στην διαδικασία παραγωγής οινοποιίας, συμπεριλαμβανομένης της παλαίωσης σε βαρέλια είναι ευάλωτα στη μόλυνση από χημικές ουσίες που επωφελούνται από τον αέρα.
Το Wine Spectator αναφέρει ότι το κουιντέτο μπορεί επίσης να δουλέψει και απευθείας στα οινοποιεία. Ένα από τα σκυλιά προσδιόρισε πρόσφατα την πηγή του TCA σε ένα οινοποιείο σε ένα μικρό ελαστικό δακτύλιο που συνδέεται με ένα παλιό σωλήνα.
Η TN Coopers σχεδιάζει να προσφέρει τις υπηρεσίες των σκυλιών σε οινοποιεία στην Καλιφόρνια και σε άλλες αμπελουργικές περιοχές στις ΗΠΑ. "Έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια από τους Καλιφορνέζους οινοπαραγωγούς που έρχονται να μας επισκεφτούν στη Χιλή. Εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά κουταβιών που θα μπορούν να συνεχίσουν αυτή την καινούρια πρόταση για πολλά χρόνια », δήλωσε ο Καλντερόν στο WS.

Πηγή:  Wine Spectator

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.