Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκός 2012


Νομίζω πως δεν χρειάζονται συστάσεις και εισαγωγές για την ετικέτα αυτή καθώς πρόκειται μάλλον για το πιο επιτυχημένο πάντρεμα ποικιλιών στην ιστορία της ελληνικής οινοποιίας από τον γνωστότερο ίσως Έλληνα οινολόγο-οινοπαραγωγό.
 Η σοδειά που δοκιμάσαμε ήταν του '12 σε συνδυασμό με λευκό κρέας. Όπως ανέφερα και παραπάνω πρόκειται για τον απόλυτα επιτυχημένο συνδυασμό Ασύρτικου-Μαλαγουζιάς. Το χρώμα του ανοιχτοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες προδίδει φρεσκάδα πριν ακόμα ανοίξουμε την φιάλη!
Αίσθηση που επιβεβαιώνεται με το άνοιγμα της φιάλης καθώς αναδύονται αρώματα λεμονανθών, εσπεριδοειδών, άγουρου ροδάκινου, πεπονιού και λουλούδια, πολλά λουλούδια...Στο στόμα έχουμε φυσικά λεμόνια και εσπεριδοειδή κλασσική Μαλαγουζιά δηλαδή με κάποιες νότες πιπεριάς και ορυκτού αν και είναι μακριά το ασύρτικο από τη Σαντορίνη. Σώμα πλούσιο, οξύτητα πολύ καλή και φρεσκάδα ατελείωτη. Η επίγευση δροσιστική, μεγάλης διάρκειας με λεμονάτη αίσθηση σβήνει απαλά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
 Πολύ καλή οινοποίηση, καλή σοδειά, καλύτερη από του '10 την οποία φέρνω στο μυαλό μου τώρα, δίκαια θεωρείται από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.