Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηλές Κορφές ΕΟΣ Σάμου 2012




  Η Σάμος και κατ΄επέκταση και ο συνεταιρισμός της είναι γνωστή για τα γλυκά κρασιά με την ένδειξη ΠΟΠ Σάμος. Το Μοσχάτο όμως που καλλιεργείται σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα στο νησί δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα και σε ξηρά κρασιά με μια διαφορετικότητα στην Σάμο σε σχέση με άλλες περιοχές όπου καλλιεργείται η ποικιλία, λόγω του μεγάλου υψόμετρου των αμπελώνων του νησιού.
  Ανοιχτό κίτρινο σχεδόν διάφανο χρώμα, έντονα αρωματικό με ανθικούς τόνους και φρουτώδη χαρακτήρα, βερίκοκα, ροδάκινα και άλλα λευκόσαρκα φρούτα και έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, βανίλιας και μέντας προσδίδουν μοναδική φινέτσα και ένα από τα καλύτερα μπουκέτα σε λευκό κρασί. Στο στόμα είναι ελαφρύ, δροσιστικό, χάνοντας λίγο από την ένταση του μπουκέτου και με καλή οξύτητα και ισορροπία. Η επίγευσή του είναι καλής διάρκειας με νότες λεμονιού να προστίθενται στον ουρανίσκο.
  Πολύ καλή οινοποίηση, προσεγμένη δουλειά, με φοβερό μπουκέτο και μικρότερης έντασης στόμα, πίνεται ευχάριστα με μεγάλη ποικιλία πιάτων αν και προσωπικά νομίζω πως είναι ιδανικό για να σερβίρεται σαν απεριτίφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.