Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Νάουσα Grande Reserve 2004, ΑΟΣ Vaeni


Σε πρόσφατη κρεατοφαγία δοκιμάσαμε τη ναυαρχίδα του συνεταιρισμού της Νάουσας αν και κάποιος "τόλμησε" να ξεστομίσει κάτι για την ηλικία του. Μετά την απαραίτητη μετάγγιση και τον αερισμό έφτασε η ώρα της δοκιμής.
Παλαιωμένη Νάουσα λοιπόν με σκούρο βαθύ αδιαπέραστο ρουμπινί χρώμα, μύτη με κεράσια, βατόμουρα, τόνους δρυός και μπαχαρικών στο βάθος. Στόμα πλούσιο, με αποξηραμένα φρούτα να κυριαρχούν, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδα, μαλακές τανίνες, για την ηλικία και την ποικιλία, φρεσκάδα που ξαφνιάζει, αν δεν έβλεπα χρονιά παραγωγής θα το προσδιόριζα σε βάθος εξαετίας, καλή ισορροπία ταννινων-οξύτητας και καλό βάθος. Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας και απολαυστική αφήνοντας μια αίσθηση ορυκτού στο τέλος, αργίλου θα έλεγα.
Σίγουρα δεν φτάνει τα επίπεδα οινοποίησης του 2000 αλλά είναι μια ''φρέσκια'' οινοποίηση σε μια δυναμική, σχεδόν ατίθαση ποικιλία. Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη για τον ιδανικό χρόνο κατανάλωσης της συγκεκριμένης ετικέτας θεωρώντας ότι η οινοποίηση του 2004 έχει ακόμα να προσφέρει σε πολυπλοκότητα και βάθος. Νομίζω πως σε 3-4 χρόνια θα φτάσει το κρασί στην κορυφή της καμπύλης του, δηλαδή στα 13-14 χρόνια από την παραγωγή του. Εκτός και αν σκοπός του συνεταιρισμού της Νάουσας ήταν να παρουσιάσει μια πιο ελαφριά ''έκδοση'' grand reserve. Επιφυλασόμεθα για μια μελλοντική δοκιμή.
ΥΓ  Το κρασί συνοδεύτηκε από ψητό μοσχάρι. Εντούτοις θεωρώ πως η ιδανική επιλογή θα ήταν αρνίσια πλευρά ή μπούτι...
Αλκοόλ:13%
Τιμή:6-9€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.