Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου 2012


Οι συστάσεις δε νομίζω πως είναι απαραίτητες για τη συγκεκριμένη ετικέτα και τον οινοποιό της. Εξάλλου είναι ο πατέρας της συγκεκριμένης ποικιλίας καθώς ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ασχολήθηκε πρώτος με την διάσημη πια Μαλαγουζιά
Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα, μύτη μεγάλης έντασης με ροδάκινα, βερίκοκα και αχλάδια να κυριαρχούν αλλά και νότες βανίλιας, δυόσμου και βασιλικού να προσδίδουν αυτή την μοναδική φρεσκάδα που αποπνέει η Μαλαγουζιά. Στόμα τραγανό, μέτριας οξύτητας, με κίτρινα φρούτα, άνθη εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου, γεμάτο σώμα, στρογγυλάδα και μακρύ πληθωρικό τελείωμα που αφήνει λεμονάτη αίσθηση.
Ιδανικό ταίρι για ελαφριά ορεκτικά, πίτες, ψητό χαλούμι, μπουγιαμπέσα με σάλτσα rouille. Καταπληκτική δουλειά από το Κτήμα Γεροβασιλείου, μάλλον η καλύτερη Μαλαγουζιά που κυκλοφορεί και αντιπροσωπεύει επάξια τις ελληνικές ποικιλίες στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.