
Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα, μύτη μεγάλης έντασης με ροδάκινα, βερίκοκα και αχλάδια να κυριαρχούν αλλά και νότες βανίλιας, δυόσμου και βασιλικού να προσδίδουν αυτή την μοναδική φρεσκάδα που αποπνέει η Μαλαγουζιά. Στόμα τραγανό, μέτριας οξύτητας, με κίτρινα φρούτα, άνθη εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου, γεμάτο σώμα, στρογγυλάδα και μακρύ πληθωρικό τελείωμα που αφήνει λεμονάτη αίσθηση.
Ιδανικό ταίρι για ελαφριά ορεκτικά, πίτες, ψητό χαλούμι, μπουγιαμπέσα με σάλτσα rouille. Καταπληκτική δουλειά από το Κτήμα Γεροβασιλείου, μάλλον η καλύτερη Μαλαγουζιά που κυκλοφορεί και αντιπροσωπεύει επάξια τις ελληνικές ποικιλίες στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου