Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μοσχοφίλερο Λαφαζάνη 2012


 Η οικογένεια Λαφαζάνη αν και Αθηναίοι εκ Μικράς Ασίας την δεκαετία του '90 αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα καινούριο οινοποιείο στην περιοχή της Νεμέας καθιστώντας έτσι την οικογένεια τους πρώτους μη γηγενείς παραγωγούς της περιοχής. Τολμηρό επιχείρημα πραγματικά το οποίο γίνεται ακόμα πιο τολμηρό αν σκεφτούμε ότι από το 1930 περίπου η οικογένεια οινοποιούσε επιτυχημένα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
  Πολλές ποικιλίες και πολλές ετικέτες υπάρχουν στη φαρέτρα της εταιρείας με τις κλασσικές της αμπελουργικής ζώνης τής Νεμέας να κυριαρχούν φυσικά. Δοκιμάσαμε λοιπόν το μοσχοφίλερο και επιφυλασσόμεθα για μελλοντική δοκιμή και άλλων ετικετών της εταιρείας. Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, μύτη οινώδης στην αρχή με νότες ροδάκινου, κιτρους, λεμονιού και μια ορυκτότητα σε όλα τα αρώματα η που συνεχίζει και στο στόμα, το οποίο είναι ξηρό, μέτριας δροσιάς με έντονη οξύτητα. Ο φρουτώδης χαρακτήρας της ποικιλίας είναι έντονος από την αρχή μέχρι το τέλος και μόνο στην σχετικά μακριάς διάρκειας επίγευση εμφανίζονται ανθικές νότες με το τριαντάφυλλο να κυριαρχεί.
  Καλή και φιλότιμη προσπάθεια που χωρίς να εντυπωσιάζει αφήνει το στίγμα της διαθέτοντας ταυτότητα, προσωπικότητα σε συνδυασμό με τη φινέτσα του μοσχοφίλερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.