Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τρύγος 2014: Ρόδος, εν αναμονή μιας καλής αλλά μειωμένης παραγωγής


 Η παραγωγή του 2014 ήταν πάλι μειωμένη κατά 14% σε σχέση με την παραγωγή του 2013,
εξ’ αιτίας της μεγάλης μείωσης κατά 31% της ορεινής ποικιλίας Αθήρι, που επήλθε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί την περίοδο της ανθοφορίας. Το ήπιο και δροσερό καλοκαίρι – με εξαίρεση κάποιες μέρες στα μέσα Αυγούστου – και οι όψιμες βροχές, έδωσαν σταφύλια με πολύ καλή ωριμότητα και διακύμανση του σακχαρικού τίτλου από 12,5 έως 14,5 Be, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.Η πρόσθετη επιλογή ποιοτικών αμπελώνων αναμένεται να δώσει εξαιρετικά κρασιά, για την CAIR  που είναι η μεγαλύτερη οινοποιία του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.