Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τρύγος 2014: Πάρος, καλή ποιότητα, αλλά μείωση παραγωγής


Σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ο τρύγος στην Πάρο ήταν πρώιμος εξ’ αιτίας των μειωμένων βροχοπτώσεων και της παρατεταμένης ανομβρίας στο νησί.
 Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν και τον όγκο παραγωγής ο οποίος μειώθηκε κατά 30%.
Το ξηροθερμικό κλίμα του νησιού δεν επέφερε την ανάγκη παρεμβάσεων για ασθένειες, για τον λόγο αυτό από άποψη υγείας των φυτών δεν παρατηρήθηκαν ασθένειες.
 Εκτός από την μείωση της παραγωγής η ποιότητα των σταφυλιών κρίνεται πολύ καλή με καλή φαινολική ωρίμαση για τα κόκκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.