
Το flor στο κρασί επιζεί για 6 με 8 χρόνια και μετά αρχίζει να εξασθενεί σταδιακά καθώς δεν υπάρχει τροφή για να επιζήσει -τα σακχαρα θα είναι λιγότερα από 5γρ/λιτ- και αφήνει το κρασί εκτεθειμένο στο οξυγόνο. Μετά την πάροδο τριών χρόνων και ανάλογα με την κατάσταση του flor γίνεται κατάταξη της Manzanilla σε απλή και Manzanilla Pasada με τη δεύτερη να είναι πιο πλούσια και μεγαλύτερης ηλικίας με το flor να έχει εξασθενήσει αρκετά όταν εμφιαλώνεται.
![]() |
Στρώμα flor σε βαρέλι Sherry |
Στόμα ξηρό με σχεδόν υψηλή οξύτητα ενσωματωμένη απόλυτα στο μέτριο προς γεμάτο σώμα με την λίγο ελαιώδη υφή, ένταση γεύσεων υψηλή με τα αρώματα ζύμης και ορυκτότητας να κυριαρχούν ενώ βότανα, ξηροί καρποί, αλμύρα και αποξηραμένα φρούτα εναλλάσσονται με μικρότερη δύναμη στην μέτρια προς μακριά επίγευση η οποία στο τέλος είναι και λίγο πικρή.
Χαρακτηριστική En Rama Manzanilla με γήινο κυρίως χαρακτήρα, καλή ισορροπία που είναι σημαντική για Sherry, ένταση, αρκετά πολύπλοκη και ατελείωτες δυνατότητες ταιριάσματος με φαγητό. Αυτοί που αρέσκονται σε οξειδωτικές γεύσεις θα το λατρέψουν, οι υπόλοιποι θα το προσπεράσουν αδιάφορα γιατί έτσι είναι φτιαγμένο το Sherry, για τα άκρα.
📚🎥🎶 Ολόκληρο το θρυλικό άλμπουμ La leyenda del tiempo των Tomatito - Camarón de la Isla
🍴 Γαρίδες στη λαμαρίνα Langostinos de Sanlúcar, ένα παραδοσιακό Jamón ibéricos Jabugo, λίγες μαύρες ελιές ή μια σούπα Salmorejo.
Abv 15%.
💲💲💲 14-21€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου