Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

David Duband Clos de Vougeot Grand Cru 2012


Το κτήμα του David Duband ξεκίνησε την αμπελοκαλλιέργεια το 1965 με τον πατέρα του Pierre αρχικά
και την παραγωγή κρασιών το 1991 στα Nuits St Georges, "Aux Thorey" και "Les Procès". Από τότε έχει αποκτήσει και άλλα αμπελοτόπια σε πολλές περιοχές κυρίως του Cote de Nuits και του Beaune.
Τo Vougeot βρίσκεται σχεδόν στο νότιο άκρο του Cote de Nuits, ανάμεσα στο Vosne-Romanee και το Chambolle-Musigny ενώ το Clos de Vougeot εκτείνεται νότια του οικισμού μέχρι τα σύνορα με το Vosne-Romanee, σε υψόμετρο περίπου 240-260m, αποτελεί μια έκταση 125 στρεμμάτων διαιρεμένη σε πολλές ιδιοκτησίες αλλά με το κλίμα και το έδαφός της να ορίζει το Grand Cru. Τα κρασιά από τα ψηλότερα και τα μεσαία αμπέλια θεωρούνταν από τις καλύτερες Βουργουνδίες μαζί με το γειτονικό Musigny.
Μέτριο ρουμπινί χρώμα με κάποιες πορτοκαλί ανταύγειες, μύτη μέτριας προς έντονης έντασης με περισσότερο φρουτώδη χαρακτήρα, κεράσια, φράουλες, ρόδι, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, καρπό αγριοτριανταφυλλιάς, ανθικά αρώματα όπως βιολέτα, ιβίσκο, τριαντάφυλλο, γήινα στοιχεία, μανιτάρια, φύλλα, υγρό καπνό, φυτόχωμα, λίγο σοκολάτα, βανίλια, εδώ αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε το βαρέλι, 14 μηνών διακριτικό όσο πρέπει, γαρίφαλο, γλυκόριζα και πολλά άλλα που εμφανίζονται όσο παραμένει σε επαφή με τον αέρα. Η μύτη είναι λίγο κλειστή στην αρχή, αν και το αφήσαμε να αναπνεύσει για ένα δίωρο περίπου, αλλά όσο περνάει η ώρα τόσο ξεδιπλώνει την παλέτα που θα περιμέναμε από ένα Pinot Noir με φρουτώδη κυρίως χαρακτήρα.
Στο στόμα ξηρό, με ζουμερές μέτριες τανίνες, σώμα μέτριο, οξύτητα δυναμική και σπιρτόζα, στα ύψη, πως αλλιώς να ήταν, ένταση μέτρια και μια επίγευση μέτρια προς μακριά με λίγο περισσότερο γήινο και ορυκτό χαρακτήρα προς το τέλος. Φύλλα, μανιτάρια, ώριμα κόκκινα και λίγα μαύρα φρούτα μαζί με νότες σοκολάτας.
Γοητευτικό, ζουμερό, λίγο ντροπαλό θα έλεγα, αρκετά πολύπλοκο αρωματικά, με καλή επίγευση αλλά μικρότερη ένταση, καλή υφή και αρκετή φρεσκάδα πίνεται εύκολα τώρα αλλά σίγουρα θα ωφεληθεί από μια καλή παλαίωση μέχρι τουλάχιστον το 2027-2030 θεωρώ. Δεν είναι ένα καθημερινό κρασί, ούτε και το κρασί με το οποίο θα ενθουσιάσουμε τους ακριβούς μας καλεσμένους. Είναι ο φίλος που θα μας σπρώξει μετά από μια δύσκολη στιγμή, ένα χωρισμό, ένα χαμό.

📚🎥🎶  Hans Zimmer-Chevaliers de Sangreal

🍴   Στήθος φασιανού με σάλτσα μαϊντανού, ριζότο με μανιτάρια κανθαρέλλα και σκορδοβούτυρο, μοσχαρίσιο φιλέτο tenderloin τυλιχτό σε φύλλο πίτας με μανιτάρια και τέλος κινέζικο fondue με κρεμμύδια και ζωμό βοδινού.

Abv    14%

💲💲💲   125-170€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.