Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ron Centenario 25 Anos Gran Reserva


Η Κόστα Ρίκα φιλοξενεί το 4% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, που σημαίνει πως το 25% του εδάφους της είναι προστατευόμενο. Μέσα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο φυτρώνουν μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες ζαχαροκάλαμου. Από το καταπληκτικό αυτό φυτό το Ron Centenario έχει την καλύτερη πρώτη ύλη για να μας δώσει ένα ρούμι υψηλής αισθητικής. Το 25άρι της εταιρείας είναι παλαιωμένο σε αμερικάνικα βαρέλια bourbon με τη μέθοδο solera, ενώ το φυτό είναι μαζεμένο με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιηθεί μασέτα και η σύνθλιψη του ζαχαροκάλαμου έγινε σε παραδοσιακά χειροκίνητα πιεστήρια. Το βαθύ κεχριμπαρί-σχεδόν καφέ του χρώμα μαρτυρά την μακρόχρονη παλαίωση που έχει γίνει. Στη μύτη είναι αρκετά έντονο με σκούρα φρούτα, καφέ ζάχαρη και σοκολάτα να αναμιγνύονται με τη μυρωδιά του βαρελιού στην αρχή ενώ ακολουθούν αρώματα γλυκών μπαχαρικών, φύλλων καπνού, καραμέλας και βανίλιας. Στο στόμα είναι ημίξηρο με τάση προς ημίγλυκο συγκρίνοντάς το με άλλα παλαιωμένα ρούμια, με σώμα γεμάτο, είναι λίγο ελαιώδης η υφή του, αλκοόλ ευχάριστο που δεν καίει ούτε στην αρχή αλλά ούτε και στην πολύ μακριά επίγευση. Πραγματικά ισορροπημένο, αριστοτεχνική ωρίμαση στη solera, αλκοόλ που ζεσταίνει πραγματικά τον ουρανίσκο, καταπληκτική εξέλιξη αρωμάτων και γεύσεων που καθηλώνει τις αισθήσεις και αναζητεί συνέχεια στην απόλαυση. Μην τολμήσετε να το αναμίξετε, ούτε καν με παγάκια, θα χαθεί όλη η μαγεία. Σκέτο ή με κάποιο καλό πούρο για να ταξιδέψετε.


Abv   40 %

💲💲💲   60-90€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.