Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Κτήμα Αργυρού Vinsanto 4 Ετών 2009


Ο αυτόρριζος αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας και το έτος 2005 και 2006 το περιοδικό Wine & Spirits, κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου. 
Το νεαρότερο Vinsanto του κτήματος αποτελείται από 80% Ασύρτικο, 10% Αηδάνι, 10% Αθήρι και παλαιώνει για 4 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ενώ έρχεται με 13,5% αλκοόλ και 220g/l υπολειπόμενα σάκχαρα.
Μελί προς χάλκινο χρώμα με έντονη μύτη από σοκολάτα, γλυκό κυδώνι, καβουρδισμένο καφέ, αποξηραμένο βερίκοκο, σύκο, μέλι, ξηρούς καρπούς, θυμάρι, σταφίδα, καραμέλα βουτύρου, βανίλια, καμμένη ζάχαρη, αποξηραμένο τριαντάφυλλο και κρέμα.
Στο στόμα είναι λιπαρό, με γεμάτο σώμα, οξύτητα μέτρια προς έντονη ώστε να ισορροπεί απόλυτα, η συμπύκνωση που δίνει η αφυδάτωση των σταφυλιών είναι συγκλονιστική όπως και η ένταση της γεύσης η οποία παραμένει καθ' όλη τη διάρκεια της μεγάλης και ζεστής, θα έλεγα, επίγευσης με κομπόστες ροδάκινου να εμφανίζονται, βερίκοκα και καραμέλες να παιχνιδίζουν με τη σοκολάτα και την ορυκτότητα να φτάνει μέχρι τέλους.
Συγκέντρωση, πολυπλοκότητα, ισορροπία, αρμονία είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του κρασιού. Πίνεται τώρα αλλά φυσικά και πρέπει να παλαιώσει κι άλλο, μόνο και μόνο για να γίνουμε μάρτυρες της συγκλονιστικής, σίγουρα, αλλαγής που θα επιφέρει ο χρόνος σε αυτό το διαμάντι μέχρι το 2035 πιθανόν και ακόμα παραπέρα. 

📚🎥🎶   Σαντορίνη - Αδελφοί Κατσιμίχα απο το δίσκο Απρίλη Ψεύτη (1993)

🍴    Φουά γκρα, creme brulee, κολοκυθόπιτα, τάρτα με σιροπιαστά καρύδια pecan, confit ανανά με σιρόπι σφενδάμου και για τους τολμηρούς mousse από συκώτια κοτόπουλου με βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

Abv   13,5%

💲💲💲   26,50-30,00€ /500ml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.