Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μείωση 22% στην παραγωγή της Πορτογαλίας


Η παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας για το 2018 θα είναι η χαμηλότερη των τελευταίων δύο δεκαετιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας, τοποθετώντας την παραγωγή σε 5,2 εκατόλιτρα έχοντας μια πτώση της τάξης του 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Η πτώση οφείλεται κυρίως σε ένα κύμα καύσωνα του Αυγούστου και στις έντονες βροχές που διέκοψαν τη συγκομιδή τον Οκτώβριο, καθώς επίσης και τις πλημμύρες και τις καταιγίδες στο Douro. Η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες ποικίλουν, αλλά προκλήθηκαν σε όλες σχεδόν τις περιοχές παραγωγής κρασιού, και η σοδειά αυτή προβλέπεται να είναι η λιγότερο παραγωγική εδώ και δύο δεκαετίες. Σχεδόν όλες οι περιοχές επηρεάστηκαν, καθώς και στην κοιλάδα Douro εκτός όμως από τη νότια περιοχή της Alentejo που είναι σε θέση να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής του 2017 Σε αντίθεση με την αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής σε σχέση με το 2017, που αντιμετώπισε παγετούς, καύσωνα και ξηρασία. Σύμφωνα με τον OIV, και τα στοιχεία του για τη συγκομιδή του 2018 στην Πορτογαλία αυτή υπολογίζεται σε 5,3 εκ λίτρα λίγο υψηλότερο νούμερο από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, αλλά που αντιστοιχεί σε μείωση 22% σε σχέση με τα 6,7εκ εκατόλιτρα παραγωγής του 2017. Συνολικά είναι η μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από οποιαδήποτε σημαντική περιοχή παραγωγής κρασιού, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, η οποία είδε τον όγκο της παραγωγής της να μειώνεται κατά περίπου 15%, τη Νότιος Αφρική (12%) και την Αυστραλία (9%). Όλες οι άλλες βασικές περιοχές αυξάνουν τους όγκους παραγωγής τους σε σύγκριση με το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.