Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η Ribera del Duero επανακάμπτει με ιστορικό υψηλό παραγωγής


Περίπου 125 εκατ. κιλά σταφυλιών συλλέχθηκαν στη φετινή συγκομιδή, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στα τέλη Οκτωβρίου, επιτυγχάνοντας τον δεύτερο υψηλότερο όγκο παραγωγής που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero (Ρυθμιστικό Συμβούλιο της ΠΟΠ)
Ο συνολικός όγκος σηματοδότησε ανάκαμψη από την καταστροφική σοδειά του 2017, όταν το 60% της συγκομιδής επηρεάστηκε από τους παγετούς στα τέλη Απριλίου που κάλυπταν την Ισπανία καθώς και τις ξηρασίες, όταν καταγράφηκαν μόνο η μισή ποσότητα από το μέσο όρο βροχοπτώσης.
Σύμφωνα με τα δελτία της Consejo Regulador, η συγκομιδή χαρακτηρίστηκε από φρεσκάδα, καλή οξύτητα και ισορροπημένες τανίνες και θύμισε τις συγκομιδές του περασμένου αιώνα που είχαν δώσει μεστά και ώριμα κρασιά. Ο φρουτώδης χαρακτήρας θα είναι το σήμα κατατεθέν της φετινής σοδειάς η οποία είναι πολύ υψηλής ποιότητας και χαρακτηρίζεται από την άριστη υγιεινή του φρούτου και τη βέλτιστη απόδοση. Επισημαίνει ότι η μέση απόδοση των 5,405 Kg / Ha, ήταν πολύ χαμηλότερη από το ανώτατο όριο των 7,700 Kg που επιτρέπεται από τους κανονισμούς του Συμβουλίου.
Αυτό συνέβη γιατί τα οινοποιεία και οι αμπελοκαλλιεργητές αναζητούν σκόπιμα χαμηλές αποδόσεις επειδή εστιάζουν στη βέλτιστη ποιότητα. Οι αμπελουργοί γνωρίζουν ότι στον αμπελώνα υπάρχει μια αντίστροφη σχέση ποιότητας και ποσότητας, με αμπελώνες χαμηλής απόδοσης που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι περίπου το 80% των σταφυλιών εξακολουθεί να συλλέγεται χειρωνακτικά στην περιοχή, όπου καταγράφηκαν συνολικά 8.224 οινοπαραγωγοί και 315 οινοποιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.