Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τρύγος 2013: Πάρος, εξαιρετικά κρασιά για φέτος


  Ο αυτόρριζος αμπελώνας της Πάρου με βασικές ποικιλίες την Μονεμβασιά (λευκή) και την Μανδηλαριά (ερυθρή) τις χαμηλές αποδόσεις και τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές σε συνδυασμό με την εύνοια των κλιματικών συνθηκών αναμένεται να δώσει φέτος στους οίνους την καλύτερη έκδοση των τυπικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
  Οι μειωμένες βροχοπτώσεις της άνοιξης και οι συνεχείς βοριάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνέβαλαν στην παραγωγή υγιέστατων σταφυλιών, ενώ οι οίνοι που βρίσκονται στο στάδιο της ζύμωσης αναμένεται να έχουν ικανοποιητική οξύτητα και πλούσια αρώματα.
  Αρνητικό σημάδι στο νησί ο μικρότερος όγκος παραγωγής, που εν μέρει οφείλεται και στην εγκατάλειψη των αμπελώνων εξαιτίας της ασύμφορης οικονομικής απόδοσης της καλλιέργειας. Οι τιμές των σταφυλιών κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.