Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τέχνη Αλυπίας Λευκό 2012


  Την Καθαρά Δευτέρα πρωτοτυπήσαμε και αντί να πάμε όπως όλη η Βόρεια Ελλάδα στο καρναβάλι της Ξάνθης κάναμε μια μικρή παράκαμψη και βρεθήκαμε στη Δράμα! Εκεί τιμώντας τα πατροπαράδοτα κάναμε κούλουμα σε ταβερνείο της πατρίδας μερικών από τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδος. Το συγκεκριμένο μαγαζί λόγω του ότι ήταν νεανικής φιλοσοφίας δεν είχε αρκετές ετικέτες αλλά εστίαζε κυρίως στο χύμα. Όσες ετικέτες είχε όμως ήταν της περιοχής και κατά συνέπεια εξαιρετικής ποιότητας. Έτσι μια φιάλη Τέχνη Αλυπίας ήτανε η συνοδεία των απαραίτητων ψαρικών.
  Από το 1997 που βγήκε η πρώτη σοδειά του κτήματος Τέχνη Οίνου το όνομα συνδέθηκε με την ασφαλή και σίγουρη επιλογή ποιοτικού κρασιού για όλες τις ετικέτες του κτήματος. Προσωπικά ότι κι αν έχω δοκιμάσει από το συγκεκριμένο κτήμα είναι ποιοτικά σημεία αναφοράς και αποτελούν μια σίγουρη επιλογή κάθε φορά που θέλω να είμαι σίγουρος γι' αυτό που θ' απολαύσω.
  Ο συνδυασμός Sauvignon Blanc με Ασύρτικο έχει γίνει της ''μόδας'' τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καθώς χωρίς πολύ σκέψη απαρίθμησα έξι κτήματα που έχουν ετικέτα με το συγκεκριμένο συνδυασμό και μάλιστα τέσσερα από αυτά είναι από την περιοχή της Δράμας!!! Μάλλον είναι οι αγαπημένες ποικιλίες τους. Ή μάλλον θα έλεγα πως είναι μια σίγουρη λύση για ένα καλό χαρμάνι
  Ο συνδυασμός αυτός λοιπόν δίνει στην Τέχνη Αλυπίας ένα αχνοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες και ένα μπουκέτο πολύπλοκο και χαρακτηριστικό των ποικιλιών με ανανά, ροδάκινα, λεμονανθούς φυσικά και μια χορτώδη αίσθηση βοτάνων η οποία παραμένει και στο στόμα δίνοντας μια πολύ καλή αίσθηση βάθους και μια μεστότητα. Η οξύτητα παραμένει εμφανής αλλά διακριτική τόσο ώστε να δίνει μια χαρακτηριστική μακριά και δροσερή επίγευση. Αν και έχει δυνατότητες παλαίωσης πιστεύω πως η δροσερή του αίσθηση, η οποία κάνει τη διαφορά στην ετικέτα, θα είναι στην κορύφωσή της τη φετινή και την επόμενη χρονιά. Πιείτε το φρέσκο λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.