Το παλαιότερο οινοποιείο στην Καλιφόρνια είναι το Beringer, ιδρύθηκε το 1875 από τα αδέλφια Beringer και υπήρξε από τα πρώτα παγκοσμίως οινοποιεία που χρησιμοποίησαν τη βαρύτητα στα διάφορα στάδια παραγωγής κρασιού. Πιεστήριο με ατμό, βαγόνια με άλογα που κουβαλούσαν τα σταφύλια στον τελευταίο από τους τρεις ορόφους του οινοποιείου, υπόγεια σκαμμένα κελάρια ήταν μερικές από τις καινοτομίες του πρώτου τρύγου το 1877. Όλα ξεκίνησαν στη St.Helena στην τοποθεσία Los Hermanos, όταν τα δυο αδέλφια αγόρασαν 215 στρέμματα για 14500 δολάρια.
Το Bancroft Ranch βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά της St.Helena στις πλαγιές του Howell Mountain, σε υψόμετρο 550 μέτρα, πάνω από τις συχνές ομίχλες που καλύπτουν τα πιο πεδινά αμπέλια και το Cabernet εδώ έχει άπλετο φως, καλές απογευματινές θερμοκρασίες και λιγότερο κρύα πρωινά από το βάθος της κοιλάδας. Οι κλιματικές συνθήκες, το υψόμετρο και τα φτωχά, σχεδόν βραχώδη εδάφη ορίζουν και το σταφύλι. Μικρές, χοντρόφλουδες ρόγες με μεγάλη συγκέντρωση σακχάρων είναι η τέλεια περιγραφή.
Μέτριο σχεδόν πορφυρό χρώμα, μύτη λίγο πάνω από το μέτριο σε ένταση, που δεν φανερώνει την ηλικία εύκολα, με ώριμα βατόμουρα, μαύρα κεράσια, blueberries, δαμάσκηνο, ανθικές νότες, βιολέτα, λεβάντα, αποξηραμένα άνθη, σοκολάτα, καφέ, κασίς, μέντα, βανίλια, καπνό, δέρμα, μελισόχορτο, γεράνι, χαλίκι, θυμίαμα, ευκάλυπτο, τζίντζερ, πιπέρι χωρίς να έχει τη μέγιστη ένταση, η πολυπλοκότητά του είναι αρκετή.
Στο στόμα είναι ζεστό με αρκετά ευρύ και ενιαίο σώμα, άνω του μετρίου οξύτητα στο όριο της αλμύρας, τανίνες σχεδόν υψηλές, χωρίς να ενοχλούν εξάλλου έχει αρκετά χρόνια στη πλάτη του και μια επίγευση αρκετά μακριά με τα σοκολατοειδή, μπαχαρικά να υπερτερούν ενώ η οξύτητα αφήνει μια λίγο αλμυρή αίσθηση ισορροπώντας τις γλυκές γεύσεις καθώς διακρίνονται και κάποιες νύξεις λαχανικών και χόρτων που δεν ήταν έντονες στη μύτη.
Αρκετά ώριμο, όχι κουρασμένο όμως, με πολυπλοκότητα πολύ άνω του μέσου όρου, καλοζυγισμένο, εύγευστο, με καλή ισορροπία και επίγευση είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα καλιφορνέζικου Cabernet. Πίνεται τώρα σίγουρα και θεωρώ πως είναι σε πολύ καλό σημείο, θα βελτιωθεί λίγο φαντάζομαι στα επόμενα 10 χρόνια και μετά το 2025 δύσκολα θα έχουμε κάτι περαιτέρω.
📚🎥🎶 Roy Buchanan - That's What I'm Here For
🍴 Μοσχαρίσιο κοντοσούβλι με πιπεριές και τοματίνια, μπέργκερ βίσωνα με Στίλτον Αγγλικής υπαίθρου, φιλέτο μινιόν με κατσικίσια φέτα και σάλτσα πορτ και τέλος αρνίσιο κότσι με σάλτσα κρανμπερι.
Abv 14%
💲💲💲 70-90€
Το Bancroft Ranch βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά της St.Helena στις πλαγιές του Howell Mountain, σε υψόμετρο 550 μέτρα, πάνω από τις συχνές ομίχλες που καλύπτουν τα πιο πεδινά αμπέλια και το Cabernet εδώ έχει άπλετο φως, καλές απογευματινές θερμοκρασίες και λιγότερο κρύα πρωινά από το βάθος της κοιλάδας. Οι κλιματικές συνθήκες, το υψόμετρο και τα φτωχά, σχεδόν βραχώδη εδάφη ορίζουν και το σταφύλι. Μικρές, χοντρόφλουδες ρόγες με μεγάλη συγκέντρωση σακχάρων είναι η τέλεια περιγραφή.
![]() | |
Κάτω η ομίχλη |
Στο στόμα είναι ζεστό με αρκετά ευρύ και ενιαίο σώμα, άνω του μετρίου οξύτητα στο όριο της αλμύρας, τανίνες σχεδόν υψηλές, χωρίς να ενοχλούν εξάλλου έχει αρκετά χρόνια στη πλάτη του και μια επίγευση αρκετά μακριά με τα σοκολατοειδή, μπαχαρικά να υπερτερούν ενώ η οξύτητα αφήνει μια λίγο αλμυρή αίσθηση ισορροπώντας τις γλυκές γεύσεις καθώς διακρίνονται και κάποιες νύξεις λαχανικών και χόρτων που δεν ήταν έντονες στη μύτη.
Αρκετά ώριμο, όχι κουρασμένο όμως, με πολυπλοκότητα πολύ άνω του μέσου όρου, καλοζυγισμένο, εύγευστο, με καλή ισορροπία και επίγευση είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα καλιφορνέζικου Cabernet. Πίνεται τώρα σίγουρα και θεωρώ πως είναι σε πολύ καλό σημείο, θα βελτιωθεί λίγο φαντάζομαι στα επόμενα 10 χρόνια και μετά το 2025 δύσκολα θα έχουμε κάτι περαιτέρω.
📚🎥🎶 Roy Buchanan - That's What I'm Here For
🍴 Μοσχαρίσιο κοντοσούβλι με πιπεριές και τοματίνια, μπέργκερ βίσωνα με Στίλτον Αγγλικής υπαίθρου, φιλέτο μινιόν με κατσικίσια φέτα και σάλτσα πορτ και τέλος αρνίσιο κότσι με σάλτσα κρανμπερι.
Abv 14%
💲💲💲 70-90€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου