Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σαντορίνη 2014 Κτήμα Αργυρού


To Κτήμα Αργυρού παράγει τρεις λευκές Σαντορίνες όλες από 100% Ασύρτικο(η νομοθεσία για λευκούς οίνους Σαντορίνη ΠΟΠ προβλέπει 75% Ασύρτικο το ελάχιστο και 51% για το Vinsanto) από αμπέλια 150 ετών με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (300 Kg/στρέμμα). Η συγκεκριμένη οινοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ το 20% ωρίμασε για 6 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 500 λίτρων αντί νέων μικρότερου μεγέθους.
Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνουμε τον λόγο αλλαγής βαρελιών αλλά και ευρύτερα φιλοσοφίας του κτήματος. Η καθαρότητα της ποικιλίας χωρίς την επίδραση του βαρελιού. Η προβολή της πραγματικής έκφρασης του ασύρτικου και της Σαντορινιάς γης αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της ποικιλίας και του εδάφους.
Έχουμε λοιπόν μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μέτριας αρωματικής έντασης μύτη , διακρίνουμε αρώματα λεμονιού, εσπεριδοειδών και φυσικά τη μεταλλικότητα του ηφαιστειογενούς εδάφους. Στο στόμα αρκετό όγκο με πυκνή αίσθηση, ανεπανάληπτη οξύτητα και την χαρακτηριστική ορυκτότητα να προσδίδει αίσθηση "καλντέρας". Επίγευση διάρκειας με πικάντικη πινελιά.

📚🎥🎶    Γυμνός Ιούλιο Μήνα - Οδυσσέας Ελύτης

🍴    Σαντορινιά φάβα με τοματάκια λιαστά, ρόκα με φέτα και φιστίκια, κλασσική αστακομακαρονάδα και Νορβηγικές γαρίδες με αβοκάντο.

Abv     13%

💲💲💲    15-19€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.