
Η γνωστή Ισπανική εταιρεία Miguel Torres αγοράζει σταφύλια από τους παραγωγούς της κοιλάδας Itata στην Κεντρική Χιλή και δημιουργεί την ετικέτα που δοκιμάσαμε προ εβδομάδων. Δεν είναι ο χαρακτηριστικότερος παραγωγός αλλά έχει αρκετά χρόνια που δουλεύει την ποικιλία και έχει πολύ καλή φήμη το συγκεκριμένο κρασί οπότε είναι μια καλή πρώτη εμπειρία.
![]() |
Ιδού το αμπέλι περι ου ο λόγος |
Στόμα ξηρό, μέτριο προς ελαφρύ σώμα, πολύ λίγες τανίνες, λίγο πάνω από μέτρια οξύτητα, μεταξένια υφή, ζουμερές γεύσεις φρούτων σε μια μέτριας διάρκειας επίγευση αλλά με έντονες εναλλαγές και γεύσεις.
Πολύ καλό είναι τελικά και δεν το περιμέναμε! Το σώμα και οι λιγοστές τανίνες δίνουν χώρο στην οξύτητα που χωρίς να εντυπωσιάζει φρεσκάρει το κρασί κάνοντάς το ευκολόπιοτο και ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Γευστικό, με αρώματα, ευχάριστο και αρκετά παιχνιδιάρικο είναι κάπου ανάμεσα σε ένα απλό Pinot Noir και λίγο πιο κοντά θεωρώ σε ένα Beaujolais. Εκ των υστέρων έμαθα πως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά για ροζέ κρασιά και αφρώδης οίνους. Δεν διασώθηκε απλά η ποικιλία, μετεξελίχθηκε προς το καλύτερο και απέκτησε ουσία τελικά.
📚🎥🎶 Los sonetos de la muerte y otros poemas elegíacos της Gabriela Mistral
🍴 Χοιρινό σούπα με τομάτα (Tomatican), karpacio τόνου με πιπέρι καγιέν, ξιδάτο κοτόπουλο με σάλτσα τομάτα-μέλι ή μπαρμπουνοφάσουλα με λαχανικά και αρνίσιο παϊδάκι.
Abv 12%.
💲💲💲 7-15€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου