
Η παρουσία της Ελλάδας που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε σημαντικούς Έλληνες οινοποιούς και είχε τη συμμετοχή των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Στο κέντρο του ελληνικού περιπτέρου κυριαρχούσε το wine bar όπου οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι, Γρηγόρης Μιχαήλος και Νικόλαος Πανίδης ενημέρωναν τους ξένους επισκέπτες για την ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών. Στο wine bar πραγματοποιήθηκαν επίσης, δράσεις προβολής (γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, κλπ) με σπουδαιότερη τη φιλοξενία βράβευσης κρασιών του διεθνούς θεσμού βράβευσης TEXSOM INTERNATIONAL. Η απονομή των διακρίσεων, κατά την οποία βραβεύθηκαν ελληνικά και ξένα κρασιά, έγινε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και συνοδεύτηκε από δοκιμή όλων των βραβευμένων ελληνικών κρασιών.
Για την ενίσχυση της προβολής της εθνικής συμμετοχής είχαν προηγηθεί το Φεβρουάριο, παρουσίαση και γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών από τον Master of Wine, Γιάννη Καρακάση στο κορυφαίο, one Michelin Star εστιατόριο «Königshof» του Μονάχου. Τα ελληνικά κρασιά συνόδεψαν έξι πιάτα του εστιατορίου, αναδεικνύοντας τον ευέλικτο προς το φαγητό χαρακτήρα και την υψηλή ποιότητα των ελληνικών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες και χαρμάνια. Η πρόσκληση αφορούσε την αφρόκρεμα των wine-experts της Γερμανικής αγοράς. Το Φεβρουαρίου, επίσης, η Master of Wine, Caro Maurer, παρουσίασε ένα απολύτως επιτυχημένο masterclass για το ελληνικό κρασί και τον πλούτο των γηγενών ποικιλιών στη σχολή των sommelier του Koblenz στη Γερμανία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου