Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Brick House Vineyards Gamay Noir 2015


Είναι λογικό εφόσον το Pinot Noir ταιριάζει στο Όρεγκον να ταιριάζει και το Gamay σκέφτηκε ο επί χρόνια ανταποκριτής του CBS News στην Ευρώπη Doug Tunnell και γυρνώντας στην πατρίδα, αγόρασε το 1990 το Brick House Vineyards στο Newberg της Willamette Valley από όπου και κατάγεται. Ο σκοπός του ήταν να κάνει μόνος του τα κρασιά που του άρεσε να πίνει στην Ευρώπη και τύχαινε να είναι οι δυο ερυθρές ποικιλίες της Βουργουνδίας. Οι παραστάσεις του από την Ευρώπη τον οδήγησαν αφού φύτεψε το 1992 το Gamay να παράγει οργανικά και βιοδυναμικά από την πρώτη του χρονιά και τώρα πια, 25 χρόνια μετά να θεωρείται πρωτοπόρος της ποικιλίας στη περιοχή και να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας παρόλο τον ανταγωνισμό που δημιουργήθηκε.
Η Ribbon Ridge AVA όπου βρίσκεται το κτήμα έχει αρκετές ομοιότητες με τους ατέλειωτους λόφους του Beaujolais. Δύσκολα εδάφη με χαμηλό pH και γρανιτικό υπόστρωμα στο Beaujolais, με προσθήκη κρυστάλλων mica στο τελευταίο στρώμα για το Ribbon Ridge, αρκετή ηλιοφάνεια και δυσκολία στην ανάπτυξη του φυτού λόγω των συνθηκών που είναι και το σημαντικότερο τελικά, καθώς το Gamay δεν δίνει κρασιά ποιότητας όταν οι στρεμματικές αποδόσεις του είναι άνω του μετρίου. Θέλει να δυσκολευτεί, οπως κλάδεμα που θα μειώσει την απόδοση, λιγοστό νερό και γενικά θέλει ακραίες συνθήκες για να αποδώσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως καλλιεργείται μόνο σε περιοχές δύσκολες: Beaujolais, Βρεταννική Κολούμπια, Όρεγκον και Ελβετία.
Εδώ είμαστε
Ωχρό ρουμπινί προς πορφυρό χρώμα. Μύτη λίγο άνω του μετρίου, φρεσκότατη με φράουλες, κεράσια, ρόδι, κόκκινο φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, πολλά λουλούδια, τριαντάφυλλο, γεράνι, ιβίσκος, λεβάντα, βιολέτα, ραβέντι, θυμάρι αποξηραμένο, ρίγανη, φλοιό δέντρου, πέτρα και κολόνια.
Στο στόμα είναι ξηρό, με σχεδόν ανύπαρκτες τανίνες, μέτρια προς έντονη οξύτητα, κάτω του μετρίου σώμα, έντονο γευστικά με επίγευση μέτρια προς μακριά που εναλλάσσονται τα κόκκινα φρούτα, τα άνθη και τα βότανα με την οξύτητα να είναι έντονη καθ όλη τη διάρκεια.
Φρεσκάδα και αρώματα με γεύσεις είναι τα χαρακτηριστικά του. Δεν έχει τη συγκλονιστική πολυπλοκότητα, δεν είναι στιβαρό, δεν είναι το κρασί που θα φυλάξουμε στο κελάρι για χρόνια, 4-5 το πολύ να βελτιωθεί, μετά άδικος κόπος. Είναι ένα καθημερινό πολύ καλό κρασί που ταιριάζει με πολλά φαγητά και πολλές κουζίνες. Ίσως να μην είναι ελκυστικό για πολλούς καθώς θεωρείται εύκολο αλλά φανταστείτε να υπήρχε στο τραπέζι καθημερινά μόνο Cabernet, Syrah και Merlot. Όσο να 'ναι κάπου θα κουραστεί ο ουρανίσκος και θα ζητήσει το Gamay του.



📚🎥🎶  Η διασκευή του Never on Sunday από τους Pink Martini, εκ της πρωτευούσης του Όρεγκον

🍴  Λεμονάτο κοτόπουλο στη σούβλα, πίτσα pepperoni, αλανιάρικο λαβράκι μαύρης θάλασσας με αγγούρι και κόλιαντρο και τέλος ένα πλατό με Camembert και παλαιωμένο Gouda.

Abv   14%

💲💲💲   20-34€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.