
Η Ribbon Ridge AVA όπου βρίσκεται το κτήμα έχει αρκετές ομοιότητες με τους ατέλειωτους λόφους του Beaujolais. Δύσκολα εδάφη με χαμηλό pH και γρανιτικό υπόστρωμα στο Beaujolais, με προσθήκη κρυστάλλων mica στο τελευταίο στρώμα για το Ribbon Ridge, αρκετή ηλιοφάνεια και δυσκολία στην ανάπτυξη του φυτού λόγω των συνθηκών που είναι και το σημαντικότερο τελικά, καθώς το Gamay δεν δίνει κρασιά ποιότητας όταν οι στρεμματικές αποδόσεις του είναι άνω του μετρίου. Θέλει να δυσκολευτεί, οπως κλάδεμα που θα μειώσει την απόδοση, λιγοστό νερό και γενικά θέλει ακραίες συνθήκες για να αποδώσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως καλλιεργείται μόνο σε περιοχές δύσκολες: Beaujolais, Βρεταννική Κολούμπια, Όρεγκον και Ελβετία.
![]() |
Εδώ είμαστε |
Στο στόμα είναι ξηρό, με σχεδόν ανύπαρκτες τανίνες, μέτρια προς έντονη οξύτητα, κάτω του μετρίου σώμα, έντονο γευστικά με επίγευση μέτρια προς μακριά που εναλλάσσονται τα κόκκινα φρούτα, τα άνθη και τα βότανα με την οξύτητα να είναι έντονη καθ όλη τη διάρκεια.
Φρεσκάδα και αρώματα με γεύσεις είναι τα χαρακτηριστικά του. Δεν έχει τη συγκλονιστική πολυπλοκότητα, δεν είναι στιβαρό, δεν είναι το κρασί που θα φυλάξουμε στο κελάρι για χρόνια, 4-5 το πολύ να βελτιωθεί, μετά άδικος κόπος. Είναι ένα καθημερινό πολύ καλό κρασί που ταιριάζει με πολλά φαγητά και πολλές κουζίνες. Ίσως να μην είναι ελκυστικό για πολλούς καθώς θεωρείται εύκολο αλλά φανταστείτε να υπήρχε στο τραπέζι καθημερινά μόνο Cabernet, Syrah και Merlot. Όσο να 'ναι κάπου θα κουραστεί ο ουρανίσκος και θα ζητήσει το Gamay του.
📚🎥🎶 Η διασκευή του Never on Sunday από τους Pink Martini, εκ της πρωτευούσης του Όρεγκον
🍴 Λεμονάτο κοτόπουλο στη σούβλα, πίτσα pepperoni, αλανιάρικο λαβράκι μαύρης θάλασσας με αγγούρι και κόλιαντρο και τέλος ένα πλατό με Camembert και παλαιωμένο Gouda.
Abv 14%
💲💲💲 20-34€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου