
Το Monteverro είναι ένα χαρμάνι τύπου Bordeaux αποτελούμενο από Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και Petit Verdot το οποίο ζυμώνει με φυσικό τρόπο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές αλλά και βαρέλια, ξεχωριστά η κάθε παρτίδα σταφυλιών ενώ όλες οι διαδικασίες γίνονται με τη βοήθεια της βαρύτητας και χειροκίνητα όπου είναι δυνατόν. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς κολλάρισμα.
![]() |
Η θέα από τα αμπέλια |
Βαθύ γκαρνέ και ρουμπινί. Μύτη τονισμένη με κυρίαρχο το μαύρο φρούτο, δαμάσκηνο, κεράσι, βατόμουρο, βοτανικές και πράσινες νύξεις, βαρέλι, ελιά, καπνό, βανίλια, μπαχαρικά και ολίγο από γη.
Σώμα ξηρό, με μέτρια προς έντονη οξύτητα, γεμάτο σώμα που αγκαλιάζει το στόμα, τανίνες ασφαλώς δουλεμένες, μέτριες προς υψηλές. Η γευστική του ένταση είναι πολύ καλή ενώ η επίγευση μακριά και απολαυστική με το βαρέλι και το φρούτο να είναι τώρα πια στο προσκήνιο.
Είναι σχετικά νεαρό, πίνεται άνετα τώρα αλλά σε 5-8 χρόνια θα είναι ασφαλώς πολύ καλύτερο και ώριμο. Είναι πλούσιο, πολύ καλά δομημένο, καλοζυγισμένο, με ωραία γεύση, καλή συμπύκνωση -βοήθησε και η χρονιά-, πλούσια υφή και τολμώ να πω εντυπωσιακό γιατί διαθέτει σφρίγος νεανικό με τη δύναμη του ώριμου χωρίς να έχει γίνει ακόμα η μεγάλη έκρηξη. Είναι μια πολύ μεγάλη Τοσκάνη με μικρή τιμή για τέτοιο κρασί.
📚🎥🎶 La Notte του μοναδικού Michelangelo Antonioni
🍴 Μπρεζαρισμένο κουνέλι με ελιές, Bistecca alla Fiorentina , Osso Buco μοσχαριού με ριζότο και μανιτάρια, αρνίσιο κότσι με Capocollo και πολέντα.
Abv 15%
💲💲💲 95-130€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου