
Η γνωστότερη ετικέτα τους είναι φυσικά το Sauvignon Blanc αλλά και οι υπόλοιπες ετικέτες τυγχάνουν ευρύτατης αποδοχής σε όλο τον κόσμο. Τα σταφύλια του Pinot Noir προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες στο Marlborough και το Central Otago -η νοτιότερη οινική περιοχή του κόσμου- όπου η ηλιοφάνεια και το ψύχος αποτελούν ιδανικούς παράγοντες για την καλή ωρίμαση του Pinot.
Μέτριο ρουμπινί, μύτη μέτριας έντασης αρκετά φρέσκια σαν αίσθηση με κόκκινα ζουμερά φρούτα, κεράσι, δαμάσκηνο, φράουλα, βατόμουρο, έντονη ορυκτότητα κυρίως πέτρα, χώμα, βρεγμένα φύλλα, φλοιό δέντρου, πικάντικα μπαχαρικά, πιπέρι, τζιντζερ, μοσχοκάρυδο, δάφνη, ρόκα, σέσκουλα, βαρέλι, καπνοθήκη, βανίλια και δρυ.
Στο στόμα είναι ξηρό, με οξύτητα μέτρια προς υψηλή που ξυπνάει τις αισθήσεις, τανίνες χαμηλές, σώμα μέτριο με ωραία βελούδινη υφή, ένταση μέτρια και επίγευση μέτρια προς μακριά όπου κυριαρχούν τα φρούτα και οι γήινες νύξεις μαζί με τα βότανα.
Δεν είναι το μεγάλο κρασί που θα μας κάνει να αρχίσουμε να ψάχνουμε στα μαγαζιά να στοκάρουμε φιάλες. Φρουτώδες, με καλή οξύτητα, μεστό σώμα, γεύση και ένταση αρκετά καλή, τοποθετείται στη μεσαία προς υψηλή κλίμακα των Νεοζηλανδέζικων Pinot και στη μεσαία παγκοσμίως, αλλά το ενδιαφέρον είναι πρωτίστως η ιστορία των δημιουργών του και μετά ο λόγος ποιότητας προς τιμή. Σε τιμή που κυμαίνεται στην Ευρώπη γύρω από τα 20 ευρώ είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί Pinot Noir το οποίο να έχει και μια καλή ποιότητα. Συνεπώς από μόνο του τοποθετείται στη κατηγορία της ευκαιρίας, έχοντας σαν ανταγωνιστές στην τιμή κάποια Χιλιανά, όσα Ελληνικά Pinot υπάρχουν και μερικά της Κεντρικής Ευρώπης αν και εκεί η τιμή ανεβαίνει αλλά και δεν είναι στο ίδιο στυλ. Στην ποιότητα θεωρώ ότι η διαφορά τιμής δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά ποιότητας η οποία υπάρχει μεν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως το κόστος απόκτησης.
📚🎥🎶 Sleeping Dogs του Roger Donaldson με τον μετέπειτα διάσημο Sam Neil
🍴 Πάπια rilletes με πράσινη σάλτσα, ceviche σολομού με jalapenos, τομάτα και κόλιανδρο, βοδινός ώμος ψητός με σάλτσα κόκκινου κρασιού
Abv 13%
💲💲💲 18-26€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου