Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Χατζηδάκης Μύλος 2015


Αιωνόβια κλήματα από το αμπελοτόπι Μύλος, δίνουν μια από τις πιο ολοκληρωμένες Σαντορινιές οινοποιήσεις. Ο υπερώριμος τρύγος μας προσφέρει μια εξωφρενικής συμπύκνωσης τελειότητα. Μετά τη ζύμωση με γηγενείς ζύμες, παρέμεινε 10 μήνες με τις οινολάσπες, χωρίς φιλτράρισμα, διαύγαση, προσθήκη θειώδους και ήρθε σε μας με μέτριο προς έντονο λεμονί χρώμα περιτριγυρισμένο από χρυσαφί ανταύγειες.
Μέτριας προς έντονης έντασης μύτη, απαραίτητη η μετάγγιση γιατί αρνείται πεισματικά να απελευθερωθεί, πλούσια αρώματα λεμονιού, μανταρίνι, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι, θυμάρι, στάρπη λεμονιού, κυδώνι, νεράντζι, γκρέιπφρουτ, κερήθρα, μέλι, μελισσόχορτο , βρεγμένη πέτρα, τσακμακόπετρα, γιασεμί, ψωμί και όσο λικνίζεται στο ποτήρι συνεχίζει να επιδεικνύει τον πολύπλοκο αρωματικό του χαρακτήρα.
Στο στόμα πλούσιο, συμπυκνωμένο, σχεδόν τανικό, φλερτάρει με ερυθρό της Σαντορίνης. Νευρικό και συνάμα ισορροπημένο πρώτα συγκλονίζει με την εκρηκτική οξύτητα και αμέσως μετά γραδάρει με την υπερχειλίζουσα γεύση και με τη λιπαρότητά του. Κυδώνι, περγαμόντο, μέλι, βανίλια ξεχωρίζουν στην εντυπωσιακά ορυκτή και μακρότατη επίγευση.
Πίνεται τώρα, θα πίνεται σίγουρα το 2025 και σίγουρα θα έχει βελτιωθεί μέχρι τότε. Το ερώτημα είναι μέχρι το 2035 τι να περιμένουμε; Πιθανόν να έχει εξελιχτεί κι άλλο!

🎥🎵📕  Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές-Μάνος Χατζιδάκις

🍴    Μετρίως αλίπαστο σκουμπρί με λωρίδες λεμονιού, μελιτζάνα ρολό με φέτα και πέστο βασιλικού, λεμονάτες δαγκάνες καβουριού με βούτυρο και βότανα, μανιτάρια γεμιστά με γίδινο τυρί, τσορίθος, μαϊντανό και σκόρδο και φυσικά ,τι άλλο, όστρακα στον πάγο με λεμόνι.

Abv    14,5%

💲💲💲   26-30€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.