Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Τρύγος 2017: Ζίτσα, με χαρακτήρα αλλά μειωμένη παραγωγή.


Ο τρύγος ξεκίνησε στη Ζίτσα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Η ωρίμαση των σταφυλιών ολοκληρώθηκε για την ποικιλία Ντεμπίνα στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ για το Βλάχικο και το Μπεκάρι περίπου στις 18 Σεπτέμβρη. Η συγκομιδή λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της Ζίτσας έγινε με το χέρι.
Η ποιότητα είναι εξαιρετική, οι φετινές ντεμπίνες αναμένονται έντονες με αλκοολικό τίτλο 11,5-12,5 και οξύτητα 5,5 έως 6 γραμμάρια στο λίτρο εκφρασμένη σε τρυγικό οξύ.
Ο χειμώνας ήταν κρύος με βροχοπτώσεις, παγετούς και με μεγάλη όμως ηλιοφάνεια. Η άνοιξη με περισσότερες βροχοπτώσεις αλλά ένας παγετός και μια χαλαζόπτωση επηρέασαν αρνητικά την ποσότητα της παραγωγής.
Το καλοκαίρι ο καύσωνας του Ιουνίου-Ιουλίου έπληξε ένα μικρό μέρος της παραγωγής, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν εγκαύματα και αφυδάτωση των σταφυλιών με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της συνολικής παραγωγής. Στον αντίποδα των καιρικών συνθηκών η χρονιά κύλησε χωρίς προσβολές από ιώσεις, ενώ οι τιμές των σταφυλιών διατηρήθηκαν σταθερές σε σύγκριση με το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.