
Αμπέλια ηλικίας μισού και σε κάποια μέχρι ενός αιώνα, προ φυλλοξηρικά βεβαίως, σε αμμώδη και ασβεστολιθικά εδάφη με αρκετές πέτρες διάσπαρτες, οργανική και βιοδυναμική καλλιέργεια με χειρωνακτικό τρόπο στο σύνολο σχεδόν των εργασιών και μικρές αποδόσεις -περίπου 300 ως 600 kg/στρ- προσπαθούν να αποτυπώσουν το teroir στο κρασί που προσφέρουν. Αποβοστρύχωση, ζύμωση ελεγχόμενης θερμοκρασίας σε γαλλικά βαρέλια , χειρωνακτική πίεση, εκχύλιση για 23 μέρες περίπου, μηλογαλακτική και ωρίμαση για 20 περίπου μήνες σε γαλλικά καινούρια βαρέλια, απολύτως φυσιολογική διαδικασία μας προδιαθέτει για μια κλασσική έκφραση αμπελιού και εδάφους με μικρή ανθρώπινη παρέμβαση.
![]() |
Από τις πέτρες βγαίνει το κρασί; |
Στόμα ξηρό, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, τανίνες μέτριες προς έντονες να ισοσκελίζονται με την εξίσου έντονη οξύτητα ενώ η επίγευση αγγίζει την μεγαλύτερη διάρκεια με την γευστική της ένταση να είναι λίγο μικρότερη από το ανώτερο επίπεδο καθώς τα βότανα εναλλάσσονται με τα φρούτα και τις γήινες γεύσεις ενώ τα αρώματα του βαρελιού είναι παρών συνεχώς.
Σαν παλαίωση είναι στα επίπεδα Gran Reserva χωρίς την παραμονή σε μπουκάλι αλλά στη γεύση είναι κάπου μεταξύ Crianza και Reserva. Είναι η καινούρια τάση-μόδα όπως θέλετε να το πείτε όπου έχουμε μια κλασσική ισπανική οινοποίηση με κάποια καινοτόμα χαρακτηριστικά. Το Victorino είναι φρέσκο, δομημένο, πολύπλοκο, με βελούδινη υφή, γευστικό, φινετσάτο αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακό, πυκνό και μυώδες.
📚🎥🎶 Cancionero y romancero de ausencias ενός εκ των ανανεωτών της ισπανικής ποίησης και λογοτεχνίας, του αδικοχαμένου Miguel Hernández
🍴 Κλασσική Ισπανική σούπα βοδινού με πράσο και pimentón, παέγια αγριογούρουνου με μπέικον και πρασουλίδα και τέλος fajitas με χοιρινό tenderloin
Abv 15%
💲💲💲 45-65€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου