Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Domaine Drouhin Pinot Noir Laurène 2013


Το 1961 βρέθηκε στο Όρεγκον ο Robert Drouhin, ιδιοκτήτης του γνωστού Γαλλικού κτήματος, για επίσκεψη και από τότε του μπήκε στο μυαλό ότι ταιριάζει πιό πολύ το κλίμα και τα εδάφη στο Πόρτλαντ από ότι της Καλιφόρνια για να καλλιεργηθεί το καμάρι της Βουργουνδίας, το Pinot Noir. Το 1986 βρέθηκε εκεί η κόρη του Veronique για να δουλέψει σε τρία κτήματα της περιοχής και την επόμενη χρονιά ο Drouhin αποφάσισε να αγοράσει εκτάσεις στη περιοχή όπου θα καλλιεργηθούν οι δύο ποικιλίες της Βουργουνδίας, με αφεντικό την κόρη του. Το 1988 έγινε η πρώτη εμφιάλωση με αγορασμένα σταφύλια και την επόμενη χρονιά ήταν έτοιμο το οινοποιείο στο Dundee Hills μια περιοχή στο κέντρο της Willamette Valley ανάμεσα στο Portland και την πανεπιστημιούπολη McMinnville. Τα 124 στρέμματα Pinot Noir και 11 Chardonnay βρίσκονται σε διάφορα υψόμετρα με ποικίλους προσανατολισμούς και εδαφική σύσταση. Η καλλιέργεια είναι βιολογική, όλα γίνονται χειρωνακτικά, ενώ το κτήμα διαθέτει, φυσικά, δικές του ζύμες για την οινοποίηση και δικά του υποκείμενα όπου επάνω μπολιάζονται οι καλλιεργούμενες ποικιλίες.
Το 2013 ήταν μια φυσιολογική χρονιά μέχρι την εκκίνηση του τρύγου, όπου στα μέσα του είχε ζέστη και πολύ υγρασία με βροχές σε πολλές περιπτώσεις ενώ τελείωσε φυσιολογικά. Το κρασί που έχει το όνομα της μεγάλης κόρης της Veronique είναι ωχρό προς μέτριο ρουμπινί στην όψη, με μέτρια προς υψηλή ένταση αρωμάτων όπου αρχικά αναδύονται τόνοι εδάφους όπως ο φλοιός δέντρου, βρύα και λειχήνες, μαύρο χώμα, μανιτάρια, μούχλα (με την καλή έννοια), πάνω από αρώματα ώριμων κόκκινων κερασιών, λουλουδιών και βοτάνων, φραγκοστάφυλα, βύσσινα, βατόμουρα, λεβάντα, μέντα, βιολέτα, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο, τσάι, μάραθος, μυρώνια και αρώματα βαρελιού όπως βανίλια, καπνός, κακάο και λίγο δέρμα.
Στον ουρανίσκο έχουμε ξηρό στόμα, με σχεδόν υψηλή οξύτητα, μέτριο σώμα, μέτριες, παραδόξως, τανίνες ειδικά στην αρχή γίνονται αρκετά αισθητές, ένταση γεύσεων αρκούντως δυνατή με τον φρουτώδη χαρακτήρα να υπερτερεί τώρα ενώ η επίγευση είναι μακριά με ίσες ποσότητες φρούτου και γήινων γεύσεων οι οποίες εναλλάσσονται μέχρι το τέλος.
Είναι πολύ κοντά στο στυλ της Βουργουνδίας, είναι δομημένο, ισορροπημένο, φινετσάτο με καλή οξύτητα ενσωματωμένη στο κρασί και έχει καλές δυνατότητες παλαίωσης αλλά και το πλεονέκτημα της φρεσκάδας καθώς πίνεται ευχάριστα και τώρα. Θα παλαιώσει σίγουρα μέχρι το 2030 και ίσως και περισσότερο.

📚🎥🎶 Accident του Joseph Losey σε διασκευή του Harold Pinter στη νουβέλα του Nicholas Mosley

🍴  Αρνίσια παϊδάκια ψητά με λιαστή τομάτα, τηγανητά κομματάκια πάπιας με μανιτάρια, ρίνα ψητή με μανιτάρια και σάλτσα κόκκινου κρασιού και τέλος μια τάρτα με νεκταρίνια.

Abv   13,5%

💲💲💲   46-59€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.