Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Εν Ολίγοις: Adami Cartizze Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Dry

Ένα από τα καλύτερα οινοποιεία του Cartizze είναι το Adami το οποίο ειδικεύεται στα αφρώδη
με πολύ καλά αποτελέσματα. Βγάζει ετικέτες με όλες τις ονομασίες, ακόμα και Prosecco DOC, μέχρι και από συγκεκριμένα αμπελοτόπια, Rive όπως τα ονομάζουνε οι Ιταλοί, δίνοντας έμφαση στο terroir.
Η συγκεκριμένη ετικέτα γίνεται με τη μέθοδο Charmat, δεύτερη ζύμωση στη δεξαμενή, μικρή επαφή με φίνες οινολάσπες για τρεις μήνες, απαλή πίεση ενώ στο αμπέλι η απόδοση είναι 1,2 τον/στρ, πάρα πολύ καλή απόδοση για Ιταλικό αφρώδη και ειδικά Prosecco και τα σταφύλια προέρχονται φυσικά από την ζώνη του Cartizze όπου γίνονται τα καλύτερα Prosecco. Τέλος η παραγωγή είναι περίπου 12000 φιάλες, πράγμα που μας δίνει μια ελπίδα για λίγο καλύτερη ποιότητα.
Ανοιχτό λεμονί με έντονη μύτη, πυρηνόκαρπα, πράσινο μήλο, αχλάδι, άγουρο πεπόνι, ανθικές νύξεις, αγιόκλημα, γιασεμί, θυμάρι, χαμομήλι, ορυκτότητα και μια ανεπαίσθητη σχεδόν νότα ζύμης. Στο στόμα είναι γλυκό, αν και είναι dry για τους Ιταλούς οι οποίοι έχουν δικιά τους κατηγοριοποίηση για τα αφρώδη. Μέτριο σώμα και λίγο παραπάνω αν συγκριθεί με άλλα Prosecco, υψηλή οξύτητα, κρεμώδη αφρισμό, μέτριο αλκοόλ και μέτρια προς μακριά επίγευση.
Είναι πολύ καλό, με πολύ καλή γεύση, δροσιστική οξύτητα που δίνει μια ωραία αίσθηση φρεσκάδας, καλό σώμα για αφρώδες και πολύ καλή ισορροπία των επιμέρους στοιχείων. Δεν φτάνει στα επίπεδα της σαμπάνιας βέβαια αλλά είναι αρκετά ανώτερο ποιοτικά από τα απλά Prosecco DOC που παράγονται μαζικά και χωρίς καμία σημασία να δίνεται σε υποτυπώδη έστω ποιότητα.

Abv  11%

€€€  18-28€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.