Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Τα ΒορΟινά κατεβαίνουν Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου


Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων
των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην Αθήνα!
Ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μια θαυμάσια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα.
Η Αθήνα καλωσορίζει τα «ΒορΟινά» και τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτά!
(Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. H είσοδος των επαγγελματιών του κλάδου στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ για το οινόφιλο κοινό απαιτείται η έκδοση εισιτηρίου από τη γραμματεία των ΒορΟινών).
Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW
όπου 25 επιλεγμένες ετικέτες από τα οινοποιεία της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας» δοκιμάζονται τυφλά σε μια ιδιαίτερη εξερεύνηση της επίδρασης του τόπου και του τρόπου στην εξέλιξη και τη σημερινή εικόνα του επώνυμου ελληνικού κρασιού. Θα πραγματοποιηθούν 4 flights αφιερωμένα σε γηγενείς ποικιλίες συνθέτωντας ένα οινικό debate ανάμεσα στην τυπολογία του αμπελώνα και την προσέγγιση του ίδιου του παραγωγού στο δρόμο προς τη δημιουργία κρασιών με ξεχωριστή ταυτότητα.
Ακόμη, στο διαδραστικό workshop «Terroir και Τυπικότητα στο Cabernet Sauvignon της Βόρειας Ελλάδας», ο Γιάννης Καρακάσης MW εξερευνεί μαζί με τους συμμετέχοντες την τυπικότητα της ποικιλίας στα terroir της, από το Μέτσοβο και την Κρανιά Ολύμπου, στις Πλαγιές του Μελίτωνα, στο Άγιον Όρος και στο Παγγαίo. Θα δοκιμαστούν τυφλά 15 κρασιά από σοδειές μεταξύ 2012 και 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.