Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Σαββατιανό Παπαγιαννάκος Παλιά Κλήματα 2016


Στο Μαρκόπουλο Αττικής, o Βασίλης Παπαγιαννάκος έχτισε το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο στην Ελλάδα. Όπου προσπαθεί ορίσει να από την αρχή, ουσιαστικά, την ιστορική λευκή γηγενή ποικιλία Σαββατιανό, η οποία εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε μόνο μέσα σε μέτριας ως κακής ποιότητας ρετσίνες.
Κλήματα άνω των 50 ετών, μη αρδευόμενα, με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, σε ασβεστολιθικό υπέδαφος, που δεν ξεπερνούν τα 400-500κ/στρέμμα, σε υψόμετρο 100 μέτρων ζυμώνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18˚c.
Λαμπερό λεμονί χρώμα, μύτη σχετικά κλειστή, ίσως λόγω της νεότητας του, αρκετή συγκέντρωση στα αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού, φλούδας πορτοκαλιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, πεπονιού, γκρέιπφρουτ, ακακίας, άχυρου, ζαμπούκο, κερί, χαμομήλι, ορυκτότητα με μέτρια ένταση.
Στον ουρανίσκο μέτρια προς οξύτητα, μέτριο σώμα, αρκετά καλή ένταση, πιο φρουτώδης από τη μύτη, με χαρακτηριστική φρεσκάδα και μέτρια προς μακριά επίγευση από πεπόνι, ροδάκινο, ορυκτά κυρίως και λίγα εξωτικά φρούτα εστιάζει στην ποικιλία χωρίς να αποσυντονίζει από τον ποικιλιακό χαρακτήρα.
Δομημένο σωστά, φρέσκο, δροσιστικό, κλασσικό Σαββατιανό με χαρακτήρα. Πίνεται φυσικά φρέσκο αλλά έχει δυνατότητες παλαίωσης και φαντάζομαι θα αναπτυχθεί και άλλο μέχρι το 2021-2022.

📚🎥🎶   Το Φως που Καίει του Κώστα Βάρναλη

🍴    Σαλάτα ρόκα-μαρούλι με κατσικίσια φέτα και φιστίκια αιγίνης, παντζάρι με πορτοκάλι, Dijon μουστάρδα και αλμυρό μαϊντανό, φοντί με Migneron de Charlevoix, Suisse Perron, Cantonnier du village, γλώσσες με κρεμμύδι και χυμό αχιβάδας.

Abv   12,5%.

💲💲💲 6,30-7,50€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.