Τα πάντα γύρω από το κρασί και την κουλτούρα του

Εργαζομαστε σκληρα για να ετοιμασουμε το καλυτερο blog για κρασι, συντομα

  • 00

    Μερες

  • 00

    Ωρες

  • 00

    Λεπτα

  • 00

    Δευτερολεπτα

εγγραφειτε για να ειστε ο πρωτος που θα το μαθει οταν ειμαστε ετοιμοι

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ken Forester FMC 2015


Το 1993 ο Ken Forester και η γυναίκα του Teresa αγοράζουν σε δημοπρασία το κτήμα Zandberg στο νότιο άκρο του Stellenbosch μερικά χιλιόμετρα πριν τον ωκεανό το οποίο υπάρχει εκεί από το 1689. Γίνεται μαζική ανακαίνιση και πριν μπεί ο επόμενος αιώνας, στην ομάδα προστίθεται και ο Martin Meinert φίλος και από τους γνωστότερους οινολόγους-οινοποιούς της Νότιας Αφρικής με στόχο να δημιουργήσουν Chenin Blanc εφάμιλλα των καλύτερων λευκών κρασιών του κόσμου. Τα εδάφη της περιοχής είναι κυρίως αμμώδη με λίγους γρανιτικούς τομείς διάσπαρτους, ενώ τα αμπέλια του κτήματος είναι 30 ετών τα περισσότερα με απόδοση κατά μ.ο 1200 kg/στρ.
Μέτριο χρυσαφί χρώμα με κάποιες πράσινες ανταύγειες, έντονη μύτη τροπικού κυρίως χαρακτήρα και καθόλου οξειδωτικού. Ξηρό βερίκοκο και ανανάς, ροδάκινο κομπόστα, αχλάδι βουτυράτο, μπανανόμηλο, μαρμελάδα, αγιόκλημα, γιασεμί, λεμονανθό, χαμομήλι, τσάι, λίγα εσπεριδοειδή, στάρπη λεμονιού, βανίλια, τζίντζερ, μέλι, κερήθρα, κρέμα, ζύμη και από τριτογενή αμυγδαλόψιχα και φουντούκι. Τα αρώματα του βοτρύτη υπάρχουν αλλά δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του κρασιού γιατί έχει γίνει πολύ επιλεκτική συγκομιδή από ρόγες με βοτρύτη.
Στο στόμα είναι στο όριο του ξηρού και σχεδόν ξηρού. Προσωπικά θεωρώ πως ακόμα και να είναι λίγο κάτω από το όριο των 10ml/l σε υπολειμματικά σάκχαρα λόγω της λιπαρότητας η αίσθηση είναι σχεδόν ξηρό. Η οξύτητα είναι μέτρια προς υψηλή και πολύ ωραία ενσωματωμένη στο κρασί ενώ το σώμα είναι μέτριο προς γεμάτο θα έλεγα λόγω λιπαρότητας, ενώ η γευστική ένταση είναι υψηλή και η επίγευση μακριά με κυρίως χαρακτήρα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων καθώς και οξειδωτικού χαρακτήρα με κάποιους ξηρούς καρπούς να εμφανίζονται.
Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο κρασί από τους οινοποιούς χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχουν και καλή πρώτη ύλη. Η δομή, η αρωματική πολυπλοκότητα, η γεύση και η υφή του, η ενσωμάτωση της οξύτητας και της λιπαρότητας στο κρασί δείχνουν πόσο έχει δουλευτεί. Έχει γίνει ζύμωση σε βαρέλι και παραμονή 12 μήνες με τις οινολάσπες για να βελτιωθεί η δομή και να αυξηθεί η πολυπλοκότητα. Έχει χαρακτήρα και είναι ο χαρακτήρας των παραγωγών του και όχι του teroir λοιπόν η συγκεκριμένη περίπτωση. Πίνεται τώρα φυσικά αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης μέχρι και το 2028.

📚🎥🎶   Wuthering Heights - Kate Bush

🍴  Ποσέ αχλάδια με ροκφόρ, μαριναρισμένο φιλέτο σολομού με λαχανικά, τυλιχτά λαζάνια με σάλτσα παρμεζάνα, ρικότα, σπανάκι και ψητό χοιρομέρι με γραβιέρα Νάξου, γάλα και πράσινο κρεμμύδι

Abv   13%

💲💲💲   30-43€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.