
Η εταιρεία Louis Jadot φτιάχνει κρασί σε 14 από τα 23 Grand Crus του Côte de Nuits και το συγκεκριμένο είναι βιοδυναμικής καλλιέργειας ενώ τα σταφύλια ζύμωσαν τέσσερις βδομάδες και παρέμειναν σε γαλλικό δρυ για 18-20 μήνες πριν εμφιαλωθούν.
![]() |
Clos de Beze |
Στο στόμα είναι ξηρό με υψηλή οξύτητα, σχεδόν γεμάτο σώμα -περίεργο για Pinot Noir- που προδίδει τη φοβερή συγκέντρωση γεύσεων ενώ η υφή είναι βελούδινη και η επίγευση μακριά, απολαυστική με πολυεπίπεδη εξέλιξη και την οξύτητα να κυριαρχεί μέχρι το τέλος με τα αρώματα φρούτων και βαρελιού να είναι πιο έντονα από τα υπόλοιπα.
Συμπύκνωση, φινέτσα, terroir, έντονα αρώματα και γεύσεις, αντανάκλαση της περιοχής που το γέννησε καθώς και του κλίματος της χρονιάς. Ένα κρασί καθρέφτης όπου μπορεί κάποιος να καταλάβει τι εστί Βουργουνδία χωρίς να έχει πάει ποτέ. Είναι ακόμα νέο, θέλει 4-5 χρόνια επιπλέον, αλλά με τον καιρό θα μας αποζημιώσει ξεδιπλώνοντας ακόμα περισσότερες αρετές μέχρι το 2050 περίπου.
📚🎥🎶 Les Quatre Cents Coups του François Truffaut
🍴 Μελιτζάνες γεμιστές με χοιρινό και βαλανίδια, στήθος πάπιας με σταφίδα και μπέικον, rigatoni ολικής με γλασσαρισμένα λαχανικά και μοσχαρίσιο φιλέτο Ουέλινγκτον.
Abv 13,5%
💲💲💲 360-440€
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου